Brățara Bucuriei – Ziua luminii (3)

„Bucuroşi? Bucuroşi, bucuroşi!”, strigă glasul de copil 🙂

Glasul sufletului nostru este glasul copilului nostru interior, delicat şi melodios precum sunetul frunzelor de copac în adierea vântului, precum susurul cristalin al apei de izvor, precum liniştea caldă a unei zile însorite de vară.

Aşa este glasul sufletului nostru. În momentele în care trăim bucuria, ne putem ascuta cântecul minunat al vieții.

Suntem deja după a treia zi în care am ales să trăim bucuria. Pe cât de greu mi-a părut la început să-mi aleg activitățile, să le notez ordonat pe o hartă şi apoi să am grijă să îndeplinesc conştiincios fiecare activitate notată acolo, pe atât de simplu şi natural descopăr acum că toată ideea acestui exercițiu este aceea de a ne îndrepta atenția către bucurie, cu sau fără respectarea strictă a activităților notate.

Dacă ai ales să faci acest exercițiu împreună cu mine, sau l-ai început mai târziu, sau poate, cine ştie, vei alege să-l faci într-un alt moment, ți-ai dat sau îți vei da seama că tot ceea ce ai inclus pe harta ta mentală este o intenție. Dacă într-una dintre zile nu vei putea realiza una sau mai multe din activitațile stabilite, nu este nici-un fel de problemă, intenția pe care ți-ai setat-o este primul pas către îndeplinirea obiectivului tău. Cu ajutorul acestui joc, nu facem decât să ne deschidem sufletul şi să primim bucuria din orice parte ar veni ea. Veți rămâne surprinşi când veți constata cât de multe momente, activități, întâmplări, ne pot face bucuroşi. Important este să învățăm să le primim cu inima deschisă.

Am realizat în semn de recunoştință pentru această zi minunată în care m-am bucurat de soare, de zâmbetul oamenilor, de momentul în care am hotărât să-mi cumpăr rochia pe care mi-o doream; o piesă nouă din brățara bucuriei. Este o piesă realizată uşor stângaci dar caldă precum soarele de ieri.

Dacă dorești, te invit să ne prezinți experiența ta, printr-un comentariu la postările mele sau direct pe grupul de exercițiu la care te poți alătura aici.

Oricând poți să-mi adresezi o întrebare sau să-mi ceri ajutorul în cazul în care nu ai înțeles ceva din jocul propus de mine.

Dacă îți doreşti un articol realizat in atelierul meu, te invit să vizitezi magazinul si pagina mea de facebook aici.
Mulțumesc 🙂